06 aprill 2011

Ahjuguljašš

Emps pakkus seda rooga nädalavahetusel kodumail ja kuna see maitses hästi ja on suhteliselt lihtne teha, siis otsustasin järele proovida. Retsepti leidsin Toit&Trend'st. Kogus 4-6le.

700 g veise või sea praetükk
2 spl jahu õli
2 sibulat
3 küüslauguküünt
1 spl paprikapulbrit
3 tükeldatud porgandit
3 dl puljongit
3 spl tomatipastat
5 kartulit

Tükelda liha u. 2 cm kuubikuteks. Sega lihatükid jahuga korralikult läbi. Kuumuta pannil 1–2 spl õli ning prae selles pooled lihatükid kuni need on ümberringi pruunikad. Tõsta mõneks ajaks kõrvale.
Seejärel madalda kuumust ja prae hakitud sibulat ning küüslauku kuni need on pehmenenud. Lisa paprika, viilutatud porgandid, tomatipasta ja puljong. Sega kogu kraam korralikult läbi ning lase keema. Siis lisa praeliha ning maitsesta soola ja pipraga. Lase u 15–20 minutit podiseda, kuni liha peaks pehme ja kaste paksenenud.
Jaota guljašš (portsjoni)vormi(desse) ja lao peale õhukeseks lõigatud kartuliviilud. Nirista vorm üle õliga ja puista peale natuke soola. Küpseta 220°C ca. 20 minutit kuni kartul on pealt kenasti krõbedaks pruunistunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar