30 märts 2011

Kana taijne ploomidega

Olen huge kana fänn ja viimasel ajal olen pea iga päev proovinud mõnd uut pajarooga kanaga. See viimane on lemmikute lemmik! Super hää kanatajine või tagine - maitse viib lihtsalt keele alla ja köök lõhnab mõnusalt! :) Kogus 4-6le. Ikka ja jälle raamatust "Vahemere köök".

6-8 tk kana (mulle meeldivad naha ja kondita kintsud)
3 suurt sibulat
30 g võid
1 kaneelipulk
1/4 tl safranit või kurkumit
soola
pipart
3,5 dl vett
250 g kuivatatud musti ploome
2 spl mett
poole sidruni mahl
1 spl seesamiseemneid
100 g mandleid

Pane kanatükid, hakitud sibul, või, kaneel, sool, pipar ja vesi suurde patta. Kata kaanega ja küpseta madalal kuumusel 30-40 minutit. Tõsta kana välja ja hoia soojas. Lisa ploomid, kurkum/safran, mesi ja sidrunimahl leemele ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni kaste pakseneb. Pane kana patta tagasi ja küpseta veel koos kastmega. Enne serveerimist raputa üle seesamiseemnete ja mandlitega. Mmmmaitsev...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar