26 mai 2011

Omatehtud müsli

Tahtsin proovida, kas ise müslit teha on odavam, kui valmis müslipakk poest osta. Ausalt öelda, see kalkulatsioon ja võrdlus mul ei õnnestunud, kuna enamus poolikuid pähkli ja seemnepakke leidus mul juba ennem kodus ja see €-dega arvutamine on endiselt hirmus keeruline. Aga sellest kogusest saime oma 1,5 kilo mõnusat omale meelepärast müslit. Ja põhimõtteliselt võib selle kokku keerata ükskõik millest, mis parasjagu kätte juhtub ja kodus kapis leidub!

1 kg jämedaid kaerahelbeid
peotäis nisukliisid
peotäis kookoshelbeid
mitu peotäit erinevaid seemneid (seesami, lina, päevalille jne.)
mitu peotäit pähkleid (india, sarapuu jne.)
250 g kuivatatud marju/puuvilju (jõhvikaid vm.)

1,5 dl vett
1,5 dl õli
4-5 spl mett ja/või (fariini)suhkrut
1-2 tl jahvatatud ingveri
1-2 tl jahvatatud nelki
1-2 tl kaneeli

Sega kõigepealt kokku kuivaind ja eraldi kausis maitseained koos vee ja õliga. Siis sega viimane kuivainetesegu hulka. Sega läbi ja laota ahjuplaadile (2x) ning rösti 200°C juures 15+ minutit. Jälgi, et kõrbema ei lähe! Lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar