15 mai 2011

Tomati-baklažaani ahjuroog

Käisime nädala algul sõpradel külas ja sõbranje Anx pakkus just väga sarnast rooga, mille oli leidnud kuskilt blogist. Mina leidsin retsepti raamatust "Vahemere köök". Algselt ette nähtud neli tomatit asendasin purustatud tomatite konserviga. Samuti lisasin törtsu suhkrut, et happesust reguleerida. Sõbranjel pakutud roale oli ta lisanud ka eelnevalt praetud kanafilee tükid ja hulga rohkem juustu, sh. ka parmesani. Samuti kasutas ta misket magusat tomatikastet. Kusjuures pean tunnistama, et tema versioon meeldis mulle isegi rohkem!

3-4le sööjale:

2 baklažaani
400 g konserv purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
1 sibul
2 tl värskeid tüümianilehti
125 g mozzarella
soola
pipart
suhkrut
oliivõli

Viiluta baklažaanid ja sõbranje näitel küpseta neid eelnevalt 180°C ahjus 5 minutit. Samal ajal haki sibul ja küüslauk ja kuumuta neid pannil. Lisa tomatid ja maitsesta soola-pipra, suhkru ja tüümianiga. Võita ahjuvorm ja lao sinna baklažaanid ja tomatikaste vaheldumisi. Küpseta ahjus 25-30 minutit. Lisa mozzarella viilud ja piserda üle õliga ning küpseta veel 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar