14 mai 2011

Chorizo ja kikerherne supp

Väga kiiresti valmiv ja väga maitseterohke supp BBC GoodFood raamatust "101 one-pot dishes". Raamatu järgi võib chorizo asemel kasutada ka valmis küpsetatud kana ja karripastat. Kuna ma poest Savoy kapsas ei saanud asendasin selle hiinakapsaga. Lisasin tomati happesuse reguleerimiseks ka törts suhkrut ja veidi soola, et maitsed esile tuleksid.

2le sööjale on vaja:
400 g purk purustatud tomateid
110 g chorizo vorsti
140 g Savoy kapsast
1-2 tl chillipulbrit
400 g purk kikerherneid
1 kana- või köögiviljapuljongi kuubik

Vala purustatud tomatid potti ja lisa sinna purgi jagu vett. Lase keema. Samal ajal lõika vorst kuubikuteks ja rebi kapsas parajateks tükkideks. Lisa vorst ja kapsas koos kikerherneste ja chilliga potti ning lisa ka puljongikuubik. Sega korralikult, kata kaanega ja lase mulisedes kõrgel kuumusel 6 minutit keeda kuni kapsas on pehme. Serveeri koos küüslaugu baguette'ga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar