31 jaanuar 2011

Megalihtne küüslaugune püreesupp

Aegajalt isutab lihtsalt püreesupi järele, siis ma lihtsalt teen ka ühe mega lihtsa supi. Peale raputan riivjuustu, seemneid, krutoone ehk röstitud saiakuubikuid või eelmisest õhtust alles jäänud tükeldatud ahjukana liha.

2 suuremat suvikõrvitsat
2-3 küüslauguküünt
150- 200 g pakk sulatatud juustu
1 l vett
puljongikuubik
soola

Koori ja tükelda kõrvits pane vee ja puljongikuubikuga keema. Lisa riivitud küüslauk. Kui kõrvits pehme, võta tulelt ja lase saumikseriga või blenderis püreeks. Pane tagasi pliidile ja sulata sisse pakk sulajuustu. Mega lihtne! :)

P.S. Vahel juhtub, et suvikõrvitsa asemel läheb käiku hoopis kaalikas ja porgand! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar