05 veebruar 2011

Riisivaht kisselliga

Jaanuar-veebruar 2011 ajakirjast Toit&Trend mõnus laupäeva-pühapäeva hommikune söök. 2-4le sööjale. Algselt oli retseptis mustikad, aga neid mul kapis ei leidunud. Tegin mustsõstardega. Tegelikult võib kisselliks ju kasutada ükskõik milliseid meelepäraseid marju.

Riisivaht

1 dl pudruriisi
1,5 dl vett
5 dl piima
1 spl (pruuni) suhkurt
törts soola
1 dl vahukoort
1 spl suhkurt
1/4 tl vanillisuhkurt

Pane riis veega tulele. Keeda kuni vesi on riisi imendunud. Lisa piim, sool ja suhkur, sega. Hauta 45 minutit aegajalt segades. Lase jahtuda.

Kissell

4 dl marju
8 dl vett
1-2 spl suhkurt
törts kaneeli
1-1,5 spl tärklist
0,5 dl vett

Kalla marjad pott, lisa vesi ja lase keema. Keeda üks 10 minutit siis lisa suhkur ja kaneel. Sega omavahel tärklis ja 0,5 dl vett. Kalla see kõige lõpuks juurde ja lase kissellil korraks veel keema tõusta.

Kui puder on jahtunud, sega sellesse suhkrutega vahustatud koor. Serveeri koos kisselliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar